Blog week 1

Blog

Dag 7

de pups zijn nu 1 week oud en doen het geweldig, ze drinken goed, groeien goed en 5 van de 8 zijn inmiddels in gewicht verdubbeld!

Zelfs het kleinste teefje Sil groeit nu prachtig door en is ook in gewicht verdubbeld. Ze weet feilloos steeds weer de dikste borst te vinden en laat dan niet meer los, ze weet wat ze wil en dat is groeien! De pups hebben hun oogjes en oortjes nog dicht en de darmen zijn tot de 20ste dag alleen nog maar ingesteld op het verwerken van de melk van hun moeder. Daarna kan langzaam begonnen worden met begin van ander voedsel. Moeder Wycca laat de kinderen af en toe lekker alleen slapen en gaat dan zelf de tuin in om holletjes te graven of andere belangrijke dingen doen.

 

Dag 5

De pups gaan hun 5de dag in en groeien prachtig, sommige pups krijgen al echte 'spekbeentjes', ze zijn gretig naar de tepels en drinken goed. Nu is ook al te zien dat de oortjes voller worden waardoor ze gaan hangen, het begin voor de grote verandering aan het eind van de komende week als de oortjes en oogjes gaan openen. Dan breekt de periode aan dat het lopen ontdekt gaat worden en de pups echte hondjes gaan worden.

Tijdens deze eerstse weken zorgt Wycca er goed voor dat ze op tijd de plasjes en poepjes opruimt door ze op te eten. Deze ontlasting ruikt niet, zoals bij de mensen baby's tijdens de eerstse periode ook het geval is.

 

 

 

Weegtabel

 


 

(C)  2014 Fan it Marnewetter